2 юни. 12 часа.
България днес е сирена.
Човече, спри! Поклони се!
Този сигнал е отново за теб.
Осмисли за минута живота си!
Накъде?
Какво си постигнал по пътя нелеп?
Героите,
някога, малко са искали –
топло огнище и къшейче хляб.
За
Свободата
с кръвта си оплисквали
черна – земята и делника, сляп.
За
Свободата,
за тебе, за мене, за нашия ден
вие този сигнал.
Стягай юздата, чуй времето стене!
Много си взел от живота,
а колко си дал?
© Дияна Ханджиева Все права защищены