Подвластен на нечия чужда изгода,
подвластен над нечия чужда мълва.
Подвластен на съдбата горчива и строга,
подвластен на собствената си тъга.
Това е човекът...
Подхвърлян от ръка на ръка.
Това е човекът...
Оставил безнадеждната си човешка следа.
Много мълчания, викове, страдания
ще се надигат край мене докрай
и много нечовешки изтезания
не ще се преглътнат като горчивия чай!
© Yoana Yordanova Все права защищены