Една дума - не стига,
но стига ми един олтар -
Зорница да ме буди жива,
Вечерница да носи - дар.
Животът ме орисва,
да дам от радостта,
от хубавите песни
и късчета от младостта,
любов да следвам свята
и роб да съм на волността.
А в избора нелесен -
Човек да съм - до старостта.
© Мариола Томова Все права защищены