ЧОВЕКЪТ ОТ ФЕЙСБУК
... с илюзията, че сме още живи, за себе си говорим във Фейсбук –
разменяме си щедро смет за сливи със вярата – да бъдем вечни тук,
делим си интернетните пространства и за едното глупаво "Мерси!"
на всекиго от нас духът му странства с надеждицата Бог да го спаси.
А толкова са глупави – и смешни! – стенания, признания, мечти,
извадени от вехтия ни дрешник – и кой за тях със пукнат грош плати?
И – сякаш че живеем в илюзорен и толкова, скроен фалшиво, свят,
зачеркваме си родовия корен! – и всеки вълк приемаме за брат.
От древните тибетски философи по-мъдър, ще мълча в един куплет –
Човекът се превърна в тъжен профил, изчезнал без следа във Интернет.
24 март 2024 г.
гр. Варна, 15, 45 ч.
© Валери Станков Все права защищены