За чудото, наречено Живот
помислихме ли,
колко малко знаем!
В капана на житейските несгоди
не чувстваме в Природата ухание.
Търпим обрати, болки и вини,
изгубваме доверие изцяло.
Не можем да се видим отстрани,
а щастието пак е отлетяло...
Дали накрая всичките злини
ще ни пожалят, или ще ни сринат?
Ще молим участта си да сменим,
в живота ни да не избухват мини.
А чудесата случват се сред нас –
след листопада идва трудна Зима.
И вярата ли Пролет ни поднася?
И мислим ли, че чудна Пролет има!
На всичко, що Природата твори
докоснали сме се до кръговрата.
Загубихме се в Тъмните Гори,
но Бог
за да живеем ги е пратил!
© Антоанета Иванова Все права защищены