Приятел е този, който знае всичко
за теб и въпреки това те обича.
Уйлям Шекспир
Ти беше лъч! Най-тъмното у мен
огря да светят нашите години.
Аз рокля не облякох в сватбен ден,
не се заклехме двама пред роднини.
Познаваш ли ме? – пак въпрос тупти,
защото нещо ново все съзирам.
Несигурна ли съм – подкрепа ти
ми даваш и увереност намирам.
Понякога съм лоша с теб и знам,
че с този гвяв ти причинявам болка.
Не искам поглед нежен да ти дам,
но вадиш пак от пропастта двуколката.
Очи в очи пред тежки стръмнини
заставаш, с мъжка обич осветени.
Годините оставиха слани
в косите ни, но днес си пак до мене.
Мечтите ми наричат те съпруг,
макар да знаят, че си ми приятел.
Не ми е нужно рамото на друг,
защото си на щастие ваятел.
© Мария Панайотова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »