Живота ми -
чувал на кръпки,
досущ е циганска торба.
Във него пък
поникват стъпки
за моя честен път - борба.
И в тоз чувал
аз нося сладост,
и който бръкне е щастлив.
В ръката му
полепва радост
и светва пак денят му сив!
© Никола Апостолов Все права защищены