Обичам планината,
обичам тишината;
мразя празнотата
и съпровождащата тишина.
Обичам птичките да пеят,
да слушам ромолящата река,
да гледам как хората танцуват
и да знам, че е хубаво така.
Мразя празнотата,
мразя простотата,
мразя аз тъгата
и съпровождащата тишина.
© Станислав Стойчев Все права защищены