Циганка ми гледа на ръка -
срещна ме случайно уж на пътя.
Каза ми, набързо, без причина
колко много съм била щастлива...
Каза ми, че още ме обичаш.
Циганка ми гледа на ръка,
и предрече слънце в тъмните ми нощи.
Каза, че дори в съня ме ...търсиш .
Каза ми, че ти така не спираш
все за мене да си мислиш още...
Циганка ми гледа на ръка,
каза само: Той ще те... открие.
Каза ми, че те измъчват нощем
сънищата, дето ме сънуваш...
Все шептиш тъй тихо мойто име.
Циганка ми гледа на ръка...
© Нели Все права защищены