Циганко, гледай ми на сърце
Циганко стара, гледай ми на сърце,
че кафето горчиво нищо не казва,
а онемели от нежните ласки ръце,
обет за мълчание спазват.
Не надничай, смело погледни!
Да чуя твоята присъда.
Взирай се, до дъното стигни,
разгадай ми - да бъда или да не бъда!
Да бъда с него - ще живея в грях,
до гроб ще бъда негова робиня,
а без него всичко се превръща в прах,
душата ми ще стане на пустиня!
Циганко стара, гледай ми на сърце,
че кафето горчиво нищо не казва,
а онемели от нежните ласки ръце,
обет за мълчание спазват.
© Христина Димитрова Все права защищены