Под шапитото не расте трева,
мирише на урина и униние.
Дресурата не става хей така -
да щракнеш с пръсти и оле -
без пот и без усилие.
Без захарчета и камшик
последвалите чудеса
дали си струват.
Ефекти на положен труд
или е прост инстинкт, натура.
На мен не ми е и до смях,
наужким като спъват клоуна.
И следва мексиканската вълна,
и кикот истеричен я догонва.
Кого подкрепя бурно, в екстаз
кого отрича целокупно, безгранично?
Кое е мексиканското - лютевина,
и страст, и глупост в нашта ширина.
Не сме деца, а ни залъгват
с номера. И трикове изтъркани.
И партер във талаша.
Щом паднеш - скачай. Става и така.
Бедата е внезапна, не забава.
© Христина Комаревска Все права защищены