program Седмична програма
var day_of_ the_ week: integer;
begin
day_of_the_week = понеделник
repeat
Денят ти започва със ставане рано;
всичко се върши ей така, на коляно;
бързаш да избегнеш яко задръстване;
и така всяка сутрин, та чак до втръсване;
На работа седиш по осем часа;
около теб е гъста хомогенна маса;
която е забила взор в проблемите;
на някой с амбиции от големите;
if шефът е спал спокойно нощеска,
защото е водил дискусия френска then
the_day_of_the_week се в празник превръща;
надеждата бързо по лицата се връща;
else
надежда всяка бързо оставете;
имайте готовност дори да ревете;
Става време за тръгване от работа;
потокът навън на секундата грабва те;
чувстваш се мравка в мравуняк огромен;
търсеща път в града милионен;
Прибираш се накрая измъчен във къщи;
И там разбираш, че някой се мръщи... ;
day_of_the_week = day_of_the_week+1
until day_of_the_week<Събота;
Уикендът е време за работа в къщи;
За уважаване на роднини и тъщи;
За работа домакинска всякаква;
и малка почивка, някаква... ;
end;
(*Ако има работеща антивирусна програма,
за което, разбира се, гаранция няма,
тя ще даде съобщение – "Има зараза!"
Дори не зараза – направо "проказа"! *)
© Антон Все права защищены