След седем дни Агнѐц ще полети
към прѐнепостижими висоти
и вредом грешните ще опрости,
и Обич, и Любов ще възвести!
След седем дни, а дотогава свята скръб
ще Го сред мъки трайно придружава
и болка непосилно величава
ще укорява, че Му бе обърнат гръб...
Но днес е Цветница и глъч, и веселба! -
Агнѐц посреща се с „Оса̀нна!“,
при все че знае го̀рестната Си съдба -
разпѐтна и Богоизбрана...
И нека веселбата продължава
и съкровено се в душѝ вселява!
И нека радостта безкрайва -
в сърца - и святост в тях извайва!
© Стоян Минев Все права защищены