Носиш ли име
на цвете и вече
гледаш към слънцето
и по-далече,
че... както сами
никнат цветята –
корени здрави
впили в земятя,
то и човекът
май е устроен
да се изгражда,
пускайки корен.
Той като тях,
щом слънце го свети,
слива се с обич
в човешки букети
и с цялата своя
цветна надежда
всички, някак си,
към бъдно повежда...
Хора, грижете се,
като цветята
света ни да кичат
и имената.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
От мене - Харита
(не цвете –
цяла слънчо гледана пита).
© Харита Колева Все права защищены