21 сент. 2008 г., 00:34  

Цветно и черно 

  Поэзия
558 0 4

Престанах вече дните да броя.

Колко ще са, не искам и да зная.

На битието си във ъгъла стоя,

все още неизчерпана до края!

 

От ъгъла... за други свят мечтая,

изпълнен с мълчалива красота...

Библейски го наричат – Рая...

а по човешки – недостигната мечта!

 

Към този свят пътуването ни е кратко,

но цял живот багажа си събирам...

Какво да взема, кое за мен е святото?

Кое е острието, душата ми раздирало?

 

От зрели дюли жълтото ще взема.

На житото от кехлибарения цвят.

От кладенеца в двора – синьото, зеленото.

От розите червеното... и нежен аромат.

 

Ще взема бялото на булчинските си одежди,

които някога и някъде съм скрила...

И ще оставя черното на... безнадеждните,

мен викайки, главите си те да покриват!

© Росица Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??