5 июн. 2021 г., 06:49

Cвят на луди 

  Поэзия
256 1 3

На този залез в кръчмата крайпътна,
денят ми се запи и се разсея,
до някаква платена Дулсинея,
пиян и циврещ посреднощ се гътна.

 

 Намерих сто рецепти, за дайкири* –
сто дни да губя си оставам дама
и сто години принцът да го няма,
стогласа песен мракът ще ми свири.

 

И месец блед косите ми ще върже,
средощен вятър стихове повтаря,
на полунощна църква на олтара,
едва да ме целуне се въздържа.

 

Когато славей призори се буди,
денят ми е объркан, махмурлия,
причината се мъча да открия,
как се живее? В този свят на луди.

 

--------------------------------------------------------------

*Дайкири - коктейл с бял ром, лимонов сок и пудра захар.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??