Сряда сутрин, стреснат скок.
Синьото серкме сребрее.
Стрес, събуждане стоок,
сред сирени страх се смее.
Сънен съсел, стар съсед
сбира старите си скици.
Скрил света сегашен, след.
Сбъркан, сбръчкан Солженицин.
Свят скърбящ съвсем самин,
студ, Содом, сълзи солени.
Сряда, стадий, снимки, скрин.
Средностатистични сцени.
Стигма, срам, стогласен срив,
самота стои смутено.
Страх се свива саможив,
сляп съдбовно, смърт... Студено.
© Надежда Ангелова Все права защищены