19 мар. 2016 г., 18:52

Цървул 

  Поэзия
694 0 3

Цървулът си е все цървул,
без цвят, без пол и без държава.
За него всичко е фасул.
Всичко е пари и слава.

 

По-далеч от своя нос
не може нищичко да види.
Той винаги ще бъде бос,
заключен във черупки миди.

 

На улицата е цървул.
Терлик е в собствената къща.
Като балон се е надул
и сянката си той прегръща.

 

От него диря не личи
и отпечатък не остава.
Ала ритникът му боли.
Цървулът е със лоша слава.

 

Цървул е диагноза май?
Не се нуждаем от цървули.
Българийо, мой земен рай,
от тебе те са се прочули.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??