ДЕПУТАТИ
Външно напудрени, отвътре морално изгнили,
жадни за власт и пари представители на
Политически сили.
Хора с комплекси, мачкани от деца.
Със зъби и нокти завземат властта.
Няма значение, че душата си дават.
Важно е в политиката, мандат след мандат, да остават.
Искат да вземат от всичко, от всеки - сега.
Бързо забравили пътя към родните си села.
Изтупани, лъснати с костюми, струващи две годишни средни заплати.
В сърцата покварени - това са днешните депутати.
Защо на народа седеммилионен са нужни тези кибици,
като от некадърност са станали политици?
Хора, народе - събудете се спешно!
Да направим като нашия брат - каруцаря Андрешко.
© Валери Николов Все права защищены