11 авг. 2009 г., 12:41

Да бъдеш... 

  Поэзия » Другая
546 0 6

Не си ли искал да бъдеш дете,

да тичаш безволен, безвихрен,

да питаш със поглед наивен -

какво ме очаква в света?


Не си ли искал да бъдеш луна,

тишина и покой,

човек и мъченик на света,

господар на свойта съдба.


Не си ли искал да бъдеш сълза,

от радост да бъдеш изплакана,

от срам да бъдеш потисната,

кристално чиста - просто сълза.


Не си ли искал да бъдеш любов,

тъй силна и като огън гореща,

да пламнеш от първия миг -

от първия миг на нашата среща.

 

 

25.07.2007г.

© Радосвета Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??