Пред света не мога да призная,
че същността ти цялата познавам,
но те следвам, всичко ти отдавам
истината с теб, за да узная.
Красотата твоя е омая
и чудесата твои са безкрайни.
В скромния живот едно желая –
да докосвам светлите ти тайни.
Ученик на болката, мечтая
влюбено за теб. Не се предавам
в изпитания и се надявам
частичица любов да разгадая.
Колко ли дилеми са до рая
и в съдбата с мисли неслучайни?
Нежността привлича ме светая
да докосвам светлите ти тайни.
Нямам намерение да трая
подлости и гадости. Оставам
в пътя си към теб, не съжалявам
и думите с дела ще оправдая.
С добротата чиста ще извая
от душата обичи сияйни
и прероден от теб как вече зная
да докосвам светлите ти тайни.
© Асенчо Грудев Все права защищены
Благодаря ти, Паленка!
Благодаря Ви, мили дами, за откровените стихчета!
Каквото вземе душата ми остава завинаги в нея!