Да помечтаем...
Да помечтаем фанатично заедно
за приятели, жълтици и щастие в едно.
Без да е егото преправено,
избираме от двете, по-доброто зло.
Славно, бавно се издигам,
над няколко неща съм и смея да мечтая.
Еретично чашата надигам,
твърде малък за софизми, от „добри” приятели – ругая.
С муза в гласа – искам аз да бъда Бог,
да разкрася Света за осемстотин дни.
Дал мозъка мечти, но за вечеря хапвам боб,
от крастата банкнотна – лявата ръка сърби.
Копнея за любов, за сръчна женска длан,
с поезия да я посръчквам, докато смъртта ни раздели.
Лошо, че мечтая порядъчно пиян –
останаха в миналия век свестните жени.
Само един истински приятел имам,
в Града на Дряновете скрит – оплешивяваща Легенда.
Но само един истински приятел имам,
другите са само за през уикенда.
Нека помечтаем заедно, искрено и лично.
Да се върнем наедно, с доброто старо време.
Мразя да звуча песимистично,
но за сеитбата на стария живот не ни остана семе.
© Михаил Попов Все права защищены