Да се събудим!
Не "добро утро" за да кажем,
а пътя правилен, градивен
с истинските хора да покажем.
Да сменим статуквото сегашно,
водещо ни по спирала в низините.
С човешка вяра за прекрасното
достижение наше в бъднините.
За да върнем вярата в нас,
че помежду ни има водители такива,
каквито бихме искали да бъдат
и да ни показват, че правдата е жива.
И че обещания могат да се изпълняват,
ако водачът е човек и за хората се грижи
и ако те го подкрепят
за тях работи и проблемите им тежки движи.
Но истинският трябва да намерим,
да го познаем и да го посочим.
А след това да му поискаме
отчет за работата точен.
Да, време е да се събудим!
Стефан Цеков
© Стефан Цеков Все права защищены