Да се събудиш с песен,
облян от слънчеви лъчи
и денят ще е чудесен,
а времето ще замълчи...
Свеж есенен дъх
милва сетивата
и ти си на оня връх,
и по-зелена е тревата.
А есен е навън
и птиците отлитат,
колко светъл сън,
дъга с крилете си оплитат.
Да се събудиш с песен
и с песен да заспиш,
че чака твоята есен
да не издържиш.
Чака твоята есен,
чака вятърът студен,
но в живота има песен,
тъга и радост всеки ден.