Да си човек
Всеки, който в мрака носи
огъня свещен, и дух велик,
става за великите въпроси
посветен да бъде всеки миг.
Може от Луната през небето
в хоризонта с воля да трепти,
от горите и реките до полето
да израства с шарени мечти.
Да обяздва вихъра на дните
над неволи, в ледове и пек ...
и дори от висините на орлите
повален от звяр, да е Човек!
ЛЪЧИСТА
© ЛЪЧИСТА Все права защищены