Да си отида ли?! Добре, ще го направя!
Но после пак ще дойда, да те зърна.
Когато кажеш ми, че ще те няма,
светът наопаки ще преобърна!
Да си отида, значи. Е, добре.
Ще се опитам. Но... туй ми е останало от тебе -
... едно небе, и песни на щурци,
и хиляди светулки...
Прегръдки, нежност и любов,
и онзи трепет, някъде от вътре...
Ще ходя дълго, дълго, толкова,
че търсейки, пак тебе да открия...
Да си отида ли наистина?!
Така говориш, но пита ли сърцето си
дали ме пуска?! Е? Кажи?
Аз зная отговора всъщност...
Да си отида ли?! О, не, не смея!
Сърцето ми все в теб живее.
Обърна ли се да си тръгна,
със сигурност ще искаш... да се върна!
© Нели Все права защищены