Паметник от античната балканска история -
на траките астрономическа обсерватория -
нека да съхраним за гордост, чест и слава,
нека чувството за отговорност побеждава!
Че това е богатство народно,
ако имаме съзнание будно -
на произвола на съдбата да не го оставим,
пък дано съумеем да го опазим!
© Георги Все права защищены