Простора, мечтите, слънцето, тишината.
Простора, по който птиците кръжат,
мечтите на моя живот.
Слънцето без да изгоря крила
тишината на спокойния и праведен дух.
Трябва ми нежност като въздух,
доброта като вода,
и топлина – сега.
Мълвата ми е безразлична.
Хорските приказки – чужди.
Клюката – отвратителна.
Искам да дишам чист въздух,
да пия бистра вода
и думите хорски да топлят сърцето ми.
© Асен Все права защищены