Не казвай нещо, което не усещаш!
Не обещавай, ако не можеш да дадеш!
Не искай, ако в себе си дълбоко не усещаш,
че нечие доверие ще предадеш...
Не заслужава никой на земята
предателство, измама и лъжи.
Не трябва никому да ровиш във душата,
да я мачкаш, да я караш да кърви...
Че има Бог и всичко в ден красив се връща!
Сълзи се връщат за сълзи
на удара със удар се отвръща...
Накрая равносметката боли...
Имай смелост да си истински в света
дори посочили те иронично с пръст!
Заменяй блясъка фалшив със истинската светлина,
носи достойно тежкия си кръст!
Бъди Човек със главна буква,
бъди за другите звезда,
а не от тези във които злото се промъква
и носят все разруха и беда!
Не обещавай думи празни
понякога разбиваш с тях съдби!
Да съм истинска не се отказвам...
Възможно е... Опитай се и ти!
28.12.2015г.
Мими Янева
© Mimi Ivanova Все права защищены