ДА СЪМ ЖЕНА
ВЕЛИКО е да съм жена,
защото аз живот дарявам,
напук на болката и на скръбта,
аз никога не се предавам.
ТРУДНО е да съм жена,
сред този свят на завист и поквара,
да устоя съвсем сама
на ударите на съдбата.
НЕЖНО е да съм жена,
с усмивка всяко утро да посрещам,
дори и с неотронена сълза
любимите си хора да прегръщам.
ПРЕКРАСНО е да съм жена,
да давам после, без да искам,
успехите на своите деца
с нескрита гордост да споделям.
БОРЯ се да съм жена,
във този мъжки свят за да успея,
и всяко зрънце нежност след това
в сърцата милиони да посея.
ГОРДЕЯ се, че съм жена,
обичана съм и обичам,
вървя със гордо вдигната глава,
ЖЕНА СЪМ, и не го отричам.
© Мергюл Ахмедова Все права защищены