Да те докосна ли
като бяла пеперуда
устремена във любовен танц
с огъня в нощта
Не, не искам отговор сега
остави ме
с първи слънчеви лъчи да те погаля
и с росни устни да те привлека
И този мрачен, жалък миг
всичко отлетя
сякаш бе шега
Не, не сега
не мога да те слушам
всичко в мене изгоря
и остана само тихото ръмене на дъжда
Да те докосна ли
като за последно
с влюбен поглед
на умираща тъга.
© ПЕТЯ ЙОРДАНОВА Все права защищены