Дай ми този тъжен път
да извървя го бавно
и толкова нежно
и любовно.
Дай ми твоята ръка
да я държа и и галя нежно
с тъй голяма истинска тъга.
Дай ми твоето сърце
да то туптя
и днес,
и утре,
и все така да е сега.
Дай ми своята тъга
да я моля за прошка
и с теб да я вървя
с моята нежна
и истинска,
и кратка,
и безкрайна
и нощна
Луна.
© Асен Все права защищены