Моля те, любов,
дай ми знак.
Докосни моето рамо.
Кажи: И без него
пак ще живееш,
трябва да поискаш само.
Но аз не искам това.
Без него няма живот.
Искам да го видя.
Да му кажа колко го обичам.
И как с вятъра буен,
все до него тичам.
Мъката ми е голяма.
Не си усещам даже сърцето.
Липсва ми топлата ръка.
Мразя си лицето.
Моля те, любов, докосни ме,
да не повтарям
неговото име.
И ако и това не помогне,
в камък превърни ме!
Моля те, любов ...
© Лиляна Стаматова Все права защищены