ДАЛЕЧНА ХИМЕРА*
Без обич в сърцето не мога,
не мога дори и за час.
Обичам Живота и Бога,
когато изпадна в екстаз.
Досадният, тежък живот
със смисъл е само тогава,
когато под светлия свод
без милост, без страх се раздаваш.
Не искам от никого нищо
в отдавна проклетия свят.
Горящото с обич огнище
ме прави безкрайно богат.
Да даваш без жал, без отчет,
е пряка пътека към Бога,
по нея поех и напред
ще крача, доколкото мога.
Безкористна обич ще сея
през всеки оставащ ми ден.
Със себе си в мир ще живея,
от всичко в Живота пленен.
____________________________
* – Това стихотворение е редактиран вариант на стихотворението „Най-прекият маршрут към Бога“. <https://otkrovenia.com/bg/stihove/naj-prekiyat-marshrut-kym-boga>
Тук съм променил заглавието, стихотворната стъпка и отделни места от произведението.
Реших да го кача наново, вместо да редактирам старото, за да се видят разликите между двете и съответно читателят да прецени дали направените промени са към по-добро или не.
© Раммадан Л.К. Все права защищены