30 июл. 2007 г., 23:05

Дали... 

  Поэзия
552 0 3
             "ДАЛИ..."

Попитах  Слънцето -
             къде да те открия -
дали докосва те, с лъчи...
Попитах Вятъра -
             дали по теб се вие,
облива ли те
                     с моите...
                                 сълзи...
Попитах Месеца -
               при теб дали е слизал -
ей тъй - за малко -
                          "на кафе"...?!
... Попитах Болката -
с какъв ме нож прониза?!
Как  Любовта превърна
                                  във море?!...
Море - красиво,
                          нежно,
                                    живо,
море - спокойно и...
                              свенливо...
Или пък - пламенно и
                                       буйно,
море -
             ревящо,
                       диво,
                                струйно...
... Попитах Меката дъбрава -
приела ли ме би,
                            със теб...
Попитах Тихата забрава -
                 забравих ли те?!...
                                              ... Мина век...

© Христина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??