Замислих се… Дали да споделя, че
съмняващия се Човек боготворя?
Невярващ в нищо и във всичко вярващ,
сломяващ със своята мисъл глупостта
на лакираното самомнение,
вглъбенотих, знаещ, че може да греши,
безспирно изпитващ нови идеи,
въпреки всичко, пак готов да продължи.
С красив ум доказателствата следващ,
нетърпящ властници, намеса и лъжи.
Човек, обикновен, но крепящ Света.
Споделям… Той е. Него аз боготворя.
© Росица Танчева Все права защищены
то толкова готов да разрушава
лъжовните огради и стени.
И правилно е че те вдъхновява.