Морал
от кал
не се изгражда!
Не се и ражда
идеал
от кал
красив и пеперуден!
И не бъди учуден -
Успял
от кал,
не е успех,
а ехо демоничен смях!
Печал
от кал
е пълно лицемерие!
Но ето, със доверие,
създал
от кал
Бог расата човешка...
Това дали е грешка?...
08.10.2020.
Георги Каменов
Вдъхновението ми идва от диалога ми с Завет (Димо) под моята творба "Тъжни мисли по болна тема".
Благодаря сърдечно на Димо за това вдъхновение!
© Георги Каменов Все права защищены
Този ми стих наистина ми е страхотно изключение изобщо, като цяло от това, което съм писал.
Особено визирам постройката на куплетите, която написах, като експеримент, защото за секунди ми се явиха в готов вид първи и последен куплет, а аз за да не ги забравя, спрях и под дъжда, ги записах в телефона.
А диалога с Димо бе в кафето, но по пътя към апартамента, мозъкът ми прояви инициатива и Музата ме хвана буквално в крачка...
Отплеснах се, но няма да трия.
Благодаря ти още веднъж.