Щом във виното е истината скрита,
дали да не потърся и аз там?
Май ще взема, вярно, да опитам,
и без това съм сякаш все пиян...
Аз тръгвам, че зове ме механата
с звънчетата на коледен елен,
Снежанка ще е всяка непозната
след третото, погледне ли към мен...
А после тихичко, когато се прибирам,
в борба със тротоарния релеф,
дано и истината някъде да скивам
(но мене да не скива моят шеф)
Пък сутринта, напук на махмурлука,
ще сваря и кафето си с ракия!
Ще се изкъпа после под олука
с комшийката, но днес ще се напия!...
15.05.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены
Мерсаж, Ничка 😊