Животът –
покана за танц
от Смъртта.
Рядък шанс
на Вселенската сцена
да бъдеш –
плът от плътта,
кръв,
сухожилия,
скелет.
Най-трудният шанс
да покажеш
своите умения,
преди с реверанс
да тръгнеш
бавно
по сцената,
с детинска възбуда,
към журито съдещо.
Което издирва
звездите си.
Бъдещи.
© Кольо Колев Все права защищены