DE FACTO & DE JURE
Едната е негово благородство,
другата носи неговия живот!
Първата - с право и превъзходство,
а втората на любовта им е роб!...
Едната има него, дома му, децата,
другата има времето, вечността,
ТЯ е нишка от лентата на съдбата,
втората го възражда чрез светлина...
Не тъгува другата и не Й завижда,
че ТЯ е съпруга и покрива над теб,
тя носи всичката сила и вижда
как сбъдва се древният ви обет!...
© Жанета Все права защищены