Мъ, кака! Как тъй да ни мо'иш?!
Бе айде - ша плитем търлъчки.
Ей куки, две клъба- за ластик,
иди-ила... във двете ти ръчички.
Ей, тъй ши й, докъто потръгни!
Накрай ш' ги зафаним със канап-
да н` съ изтъркват толкуз лесну.
Ти "лИцето", аз "опък" ш' плета-
нататък ше ти 'й интересно!
Чи мно'у "зетьове" тъдява, брей!
И 'се към наща къща си поглеждат...
За теб са, зер! Ни са за мен,
Пък бат' ти Кольо всичко вижда-
и дума дъ'н изпущиш, ей,
( Дали за туй си има цяр!?)
Един от тия - на мотор...
"Сузуке" казвали му май че.
Пришпорва тоя черен дзвер
и вълк е, ти пък - бело зайче!
Въх, Кольо ако знай, чи сме комбина...
Очите, знай, ш' ми издере!
И твойте с мойте тихомълком-
сал' вежди ще останат, бре!
(Чи 'гаче във кошара има вълк!)
Пс-с-т! Тихо, той да не ни чуй,
чииз чи стягам на бълдъза му,
щот 'земе ли си кремъклийка... ой,
краят ни ши знаят к'ъв е...
Какъв ли!? Беж - през кукуруза!
П.п. Написано от Petinka67 и Nella_gold
© Нели Все права защищены