ДЕЦА
Крачета детски тъпчат пясъчни кули.
Със улични котки влизат в бой.
Жестоки са те и през май, и през юли.
И всеки престъпник за тях е герой.
Растат във глутница малки вълчета,
за тях е враг всеки по-слаб.
Наши рожби са тези момчета.
За тях обич не стига...
И хляб.
© Мимо Николов Все права защищены