Деца,
по пътя на големите които завървят -
към БОГ е път!
А и по пътя си
на чудни тръни ще се надивят,
но да не спрат!
Деца,
по пътя на големите да се върви -
е свят чудат!
И нека този трънест път, деца,
ви вдъхнови
чрез благодат!
Родината обича ви, деца! -
За нея вие сте единствена награда!
И нея да въздигнете, деца,
за вас ще е и величавост, и наслада!
© Стоян Минев Все права защищены