Действително
Амбиции дребни, погледи злобни,
заучени фрази и схеми пробни.
Актьори стари във нови роли,
маскирали своите лични неволи.
Познати етюди – изиграни прекрасно.
Вероятно някои се чувстват ужасно.
Но нямат избор за краткото време,
завесата пада върху робското племе.
А казват, че са различни.
Че имат доблест, чест и морал.
А те са просто егоистични,
наивно повярвали в свой идеал.
И те ще си тръгнат от сцената жалки.
За пореден сценарий със хората малки.
Наивно повярвали в своя морал
и пак ще търсят друг идеал.
Вероятно е трудно да бъдеш достоен.
Вероятно е трудно да си честен и прям.
Когато светът е толкова непристоен.
Когато знаеш, че ти си сам.
19.02.2016 г.
© Ирена Емилова Все права защищены