6 янв. 2011 г., 19:35

Ден обикновен 

  Поэзия » Любовная
1023 0 2

Това бе ден обикновен,
но слънце озари небето,
Внезапен полъх, дъх смутен,
уханен стон, дъждец в полето.

Разпукват пъпки в клонки живи,
разцъфва цвят след делник снежен,
пчели жужат във танц игриви,
листа шумят със шепот нежен.

Мечти, копнеж, сърдечен смях,
любов и страст, безкрайна нежност,
сълзи и болка, звезден грях,
вина и страх, и безнадеждност...

Просветва слънцето в небето,
задуха вятър, дъжд студен,
сеячите сноват в полето
и пак е ден обикновен...

© Дончо Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??