Тъмна, черна пелена
спусната е над града.
Пълна, сляпа тишина,
нарушена от кола.
Глас на приятел в телефона звучи
така далече и толкова близо.
Говорим за днес, за утре, за вчера,
за нова, за стара, сегашна афера.
Мисълта ни хвърчи със скорост бясна,
но винаги с идея ясна.
Споменаваме отминалите дни и старите приятели.
Разделяме се с весел тон и натискане на един бутон.
Заспивам в моето легло,
вперила очи в тавана.
Мисля за настъпващото утро
и красотата на деня.
© Магдалена Русева Все права защищены