Болка с огромна сила
терзае моето сърце -
вместо за слабите закрила -
ние вдигаме ръце.
Сляп ли си, народе,
че не изпитваш състрадание.
Мислиш само за изгода,
не чуваш чуждото ридание.
Богатият трябва да помага
на хората с такива проблеми,
но вместо помощ да предлага,
често само иска да взема.
© Георги Все права защищены