Днес е ден на виното пенливо,
измислено от древни времена.
Напитката на Бакхус и на Трифон,
опиваща до днес света.
Днес е ден на виното тръпчиво,
на истинското вино-елексир.
В душата топлина разлива,
Сърцето пълни със любов.
Днес е ден на виното искрящо,
във бъчвите, препълнени с любов.
В деня на виното всеки си припява.
Любов и вино, вино и любов.
© Румяна Маринова Все права защищены