Дете
(посветено на моите и всички други деца)
Очи - звездици сини отправени към теб,
те питат те игриво за всеки нов предмет.
Две мънички ръчички протягат се страхливо
и слънчева усмивка те гали нежно, мило.
Дете расте пред теб - нежно като цвете,
игриво като ручей и крехко като пеперуда. Пази го!
В слънчевата си душа то носи много радост
и всяка негова игра за теб е дар очакван.
Това мъничко сърце с неземна сила те привлича
и в трудния житейски път, то е за теб една искрица...
Детето е като малка птичка -
ако има простори, ще има и полет.
От теб, от всички нас зависи
дали небето ще е пълно с птици,
или над него ще кръжат оръжията на войната!
Пазете всички птички!
© Сашка Нешева Все права защищены
и слънчева усмивка те гали нежно, мило...!!!