Не, не исках да съм нечия,
не исках клетви, обещания,
исках да съм прозрачна и обречена,
и да се давя в несбъднати желания.
Не, не исках да порасна,
не исках да ставам част
от света. Исках в опасност
да се губя всеки ден, без власт.
Не исках да имам, не исках да давам,
исках да съм дете на нощта,
да намирам звезди, без да ги заслужавам
и да ги губя след това.
Не, не исках да умират за мен,
исках да не спя и да гадая,
дали дъхът ми ще е унищожен,
ако се окажа изоставена.
И до теб съм точно това,
онази изгубена принцеса,
копнееща свобода,
давеща се в последствия.
И точно както ми е по вкуса,
до теб не зная какво ще се случи,
и греховете се преплитат с чудеса.
Не искам на сериозност да се уча.
Не искам в съпруг да те превръщам,
аз те обичам като привидение,
което копнея отново да прегръщам.
Но, моля те, не ме оставяй без тебе…
29.07.2015г.
гр. Сопот
© Събина Брайчева Все права защищены